Home /

Pendaftaran Program PINTAR

Tahniah Kerana Memilih Anak Anda Untuk Mempelajari Al-Quran.

Semoga Menjadi Catitan Amalan Baik Kepada Anda.

Sebelum Anda Mendaftarkan Anak, Sila Baca Soalan Lazim Ini Terlebih dahulu

Adakah Anak Saya Akan Pandai Membaca Al-Quran & Hafazan Selepas Menyertai Kelas Ini?

Insyaallah. Semoga anak anda boleh membaca & Hafaza Al-Quran. Kelas ini tidak menjaminkan anak anda, namun pihak kami telah menyediakan modul-modul yang sebaiknya untuk anak anda. Proses pembelajaran mestilah diulang selalu jika ingin mendapatkan kesan yang pantas.

Berapakah Tempoh Pembelajaran?

Tempoh Pembelajaran Al-Quran & Hafazan Selama Setahun. Anak Anda Akan Dibahagikan Mengikut Kategori iaitu Kelas PINTAR Qurra' & Kelas PINTAR Huffaz

Berapakah Yuran Pembelajaran?

Yuran Pembelajaran Hanya RM350 Sebulan untuk kelas 8 jam seminggu. Kita terpaksa mengenakan yuran kerana pusat pembelajaran ini bukanlah pusat hasil Wakaf dan derma. Kami menanngung Kos Sewa, Guru , Pengurusan Dan Bahan Api dan air untuk kegunaan semua.

Adakah Ada Program Lain?

Ya. Kami Ada Program untuk Dewasa dan remaja untuk Al-Quran dan Hafazan. Pertanyaan lanjut boleh whatsapp ke 010.454.0101

Perlukah Anak Saya membawa Al-quran atau Iqra' untuk kelas ini?

Tidak Perlu. Anak Anda cuma perlu bawa Al-Quran Semasa Kelas ditahap Talaqqi.

Apakah Teknik Yang dipelajari disini?

Kami membawa kaedah pembelajaran Al-Quran Teknik Al-Baghdadi. Ini kerana kaedah ini adalah suatu kaedah yang mudah untuk dipelajari dan membuatkan kelas lebih santai berbanding pembelajaran menggunakan kaedah lain.

Adakah Pusat Pembelajaran Ini Diiktiraf?

Ya. Pusat pembelajaran ini disokong oleh JAKIM dan Mufti2 seluruh Malaysia. Pusat pembelajaran ini juga mendapat 4 malaysia books of records untuk kaedah pembelajaranya.

Bilakah Kelas Bermula

Untuk Pengambilan kelas, pihak kami buka pada setiap hari. Ada Promosi Daftar awal. Sila daftar dahulu. Program Akan Berjalan Pada Januari 2018.

Dimanakah Kelas Akan Diadakan.

Kelas akan diadakan di Akademi Pengajian Quran & Tahfiz. Serdang (Sebaris Restoran Hameeds dan atas MRM Carwash). Putrajaya pula berdekatan kawasan perumahan Presint 11

Terima Kasih Kerana Telah Membaca Kesemua Soalan Lazim. Anda Boleh mendaftarkan diri anda dibawah. Jumpa Anda dikelas nanti. Insyaallah.