Home /

Kelas Kanak-Kanak

image2_7

MAHU ANAK MEMBACA AL-QURAN DENGAN BAIK?

Memberi PENDIDIKAN YANG TERBAIK untuk anak adalah salah satu tanggungjawab besar ibu-bapa.

Assalammualaikum w.b.t Selamat datang kepada anda. Jika anda ingin memberikan pendidikan Al-Quran terbaik untuk Anak anda, ustaz minta anda luangkan 5 minit sahaja untuk membaca laman ini sampai habis dan ustaz berjanji info didalam laman ini tidak akan mengecewakan anda, biar ustaz terangkan.

Ramai dikalangan kita menghantar Anak ke Sekolah untuk menguasai Al-Quran, namun secara jujurnya ramai juga pelajar yang gagal menguasai Al-Quran. Menurut kajian 70% yang menghantarkan anak ke Sekolah kurang diberi fokus dan bimbingan. Ini boleh dibuktikan dengan melihat ratio guru & murid dibawah:

image3_5
image4_2

Dengan ratio diatas dapat menunjukkan betapa sukarnya guru untuk memberi perhatian khusus kepada semua pelajar di Sekolah.

Bayangkan, jika Anak anda tergolong daripada 70% pelajar tersebut, kemungkinan besar anak anda tidak akan dapat belajar dengan baik khususnya tidak boleh membaca Al-Quran dengan baik.

Kajian 2

40% pelajar sekolah menengah tidak boleh membaca Al-Quran dengan betul. Kajian diatas telah dibuat di salah satu sekolah di Selangor dan kuala lumpur membuktikan bahawa anda perlu risau tentang pembelajaran Al-Quran untuk anak anda yang sememangnya itu adalah tanggungjawab anda.
40

Tapi bagaimana jika anda menolak kemungkinan diatas dan pastikan anak anda dapat bimbingan yang terbaik untuk pendidikan Al-Quran anak anda?

Bagaimana jika ada satu program yang mampu membimbing anak anda menguasai Al-Quran dengan cepat dan juga lebih berkesan?

Assalammualaikum w.b.t, saya adalah Ustaz Hazim Mohd Noh, pengarah Akademi Pengajian Quran & Tahfiz Al-Baghdadi Serdang-Putrajaya, kami telahpun menyediakan satu program Al-Quran yang mengubah nasib anak-anak lain ketika waktu anda membaca laman ini. Dan jumlah pelajar yang dibantu menguasai Al-Quran didalam program ini berkembang semakin hari tidak seperti yang saya bayangkan.

Program ini memberi tambah nilai yang besar dalam pendidikan Al-Quran. Secara jujur, tidak ada program lain yang saya tahu mampu memberikan hasil seperti ini.

Ini kerana,

 • Kelas tidak ramai seperti di mana-mana pusat yang menawarkan program seperti ini, ini adalah program yang sangat unik. Ratio guru kepada pelajar cuma 1 Guru = 13-15 pelajar, ini membolehkan Guru fokus kepada mendidik anak anda.
 • Pembelajaran mengikut tahap, tidak bercampur aduk dengan pelajar yang dah kuasai dan belum kuasai Al-Quran.
 • Program yang pernah berada di Tv9, Tv3 dan IKIM FM.
 • Teknik yang mendapat banyak anugerah dan juga pengiktirafan daripada Jakim dan juga Mufti-Mufti.

Sekarang anda faham kan kenapa program kami sangat dapat sambutan dan mampu melahirkan pelajar yang terbaik, namun saya ingin berkongsi lagi bagaimana program kami ini berlangsung.

Kelas bimbingan Al-Quran Teknik Al-Baghdadi adalah program yang mana pelajar akan dibimbing Asas Al-Quran & Tajwid Serta Talaqqi yang direka khas untuk melahirkan anak-anak yang belajar Al-Quran dan mampu membaca Al-Quran dengan baik.

 

image5_1

Kelas ini tidak memberikan tekanan kepada anak anda, kerana ia dijalankan oleh guru yang terlatih dan hanya berlangsung 1 minggu sekali.

Antara rahsia program ini dapat melahirkan pelajar yang berkualiti dan suka belajar Al-Quran diantaranya:

 • Pembelajaran berkonsepkan permainan.
 • Tidak ada rotan lagi.
 • Rangsangan deria otak kanan dan kiri ketika pembelajaran.
 • Guru yang sangat cintakan pelajar.
 • Pelajar dilatih secara berdisiplin
 • Dan macam-macam lagi

Sangat menarik kan……namun, saya tidak setuju kalau saya sahaja yang memberitahu anda kesan dan menariknya program ini.

Jom dengarkan apa kata ibu-bapa yang telah menghantar anak mereka disini:

Alhamdulillah, Tanggungjawab Ibu-bapa adalah memberikan pendidikan terbaik untuk anak. Tidak Kira Pendidikan Agama Ataupun Akademik Perlu Diseimbangkan. Dengan Program ini, Anak Saya Sudah Mampu Membaca Al-Quran Dengan Lancar dan Yang Paling Penting, Anak minat untuk ke kelas untuk belajar Al-Quran
Siti ZuraidaIbu Murid
Kenapa Pilih Pendidikan Al-Quran Disini? Ini Kerana Anak Saya Dapat Lebih Perhatian Oleh Guru-Guru Yang Berpengalaman. 1 Kelas Pun tak lah Ramai Macam Di Sekolah. 1 Kelas Ada 12 Orang Murid sahaja. Alhamdulillah Anak Saya dapat Membaca Al-Quran Selepas Setahun berprogram disini.
Tn HarizBapa Murid
image6_1

Seperti yang anda nampak, program ini betul-betul mampu mendidik dan membimbing anak anda menguasai Al-Quran.

Sekarang Ustaz bagi anda 2 pilihan sahaja.

 1. Abaikan program ini dan biarkan anak-anak anda berkemungkinan tergolong daripada 70% yang tidak dapat perhatian di Sekolah tersebut .

Atau

 1. Jalankan tanggungjawab anda sebagai ibu-bapa dan berikan pendidikan Al-Quran terbaik untuk anak anda.

Sudah Tentu Anda akan Pilih Yang No 2 Kan...

Kami telah memberikan apa yang patut diperlukan untuk memastikan program ini berjaya mendapatkan keputusan yang terbaik.

Jadi jika anda ingin memberikan pendidikan Al-Quran terbaik untuk anak-anak anda bermula sekarang, anda Cuma perlu klik butang daftar dibawah sebelum masa dibawah menunjukkan nombor “00:00:00”.

INGAT Setiap Pengambilan Hanya Untuk 13-15 Orang Sahaja

Terima kasih kerana meluangkan masa anda sepenuhnya disini.

Sekian,

Ustaz Hazim Mohd Noh

Pengarah

Akademi Pengajian Al-Quran & Tahfiz Al-Baghdadi Serdang-Putrajaya

010.454.0101

Bersama Membina Generasi Al-Quran.

Copyright 2017 quraniclab.com