Home /

Borang Pendaftaran

Tahniah Anda Memilih Untuk Mempelajari Al-Quran.

Semoga Menjadi Catitan Amalan Baik Kepada Anda.

Sebelum Anda Mendaftar, Sila Baca Soalan Lazim Ini Terlebih dahulu

Adakah Saya Akan Pandai Membaca Al-Quran Selepas Menyertai Kelas Ini?

Insyaallah. Semoga anda boleh membaca Al-Quran. Kelas ini tidak menjaminkan anda, namun pihak kami telah menyediakan modul2 yang sebaiknya untuk anda. Proses pembelajaran mestilah diulang selalu jika ingin mendapatkan kesan yang pantas.

Berapakah Tempoh Pembelajaran?

Tempoh Pembelajaran Al-Quran Mengikut Tahap. Kita mempunyai 3 tahap pembelajaran. ASAS (3-5 Bulan) . Tajwid (3 bulan) dan Talaqqi (10-12 Bulan). Jika anda seorang yang cepat belajar, dalam tempoh 6 bulan Pembelajaran insyaallah boleh membaca Al-Quran dengan Baik.

Berapakah Yuran Pembelajaran?

Yuran Pembelajaran Hanya RM100 Sebulan. Kita terpaksa mengenakan yuran kerana pusat pembelajaran ini bukanlah pusat hasil Wakaf dan derma. Kami menanggung Kos Sewa, Guru , Pengurusan Dan Bahan Api dan air untuk kegunaan semua.

Adakah Ada Program Lain?

Ya. Kami Ada Program untuk kanak-kanak dan remaja untuk Al-Quran dan Hafazan. Kami juga ada menyediakan Program Cuti Sekolah dan Seminar Upgrade Al-Fatihah Pertanyaan lanjut boleh whatsapp ke 010.454.0101

Perlukah Saya membawa Al-quran atau Iqra' untuk kelas ini?

Tidak Perlu. Anda cuma perlu bawa Al-Quran Semasa Kelas ditahap Tallaqi.

Apakah Teknik Yang dipelajari disini?

Kami membawa kaedah pembelajaran Al-Quran Teknik Al-Baghdadi. Ini kerana kaedah ini adalah suatu kaedah yang mudah untuk dipelajari dan membuatkan kelas lebih santai berbanding pembelajaran menggunakan kaedah lain.

Adakah Pusat Pembelajaran Ini Diiktiraf?

Ya. Pusat pembelajaran ini disokong oleh JAKIM dan Mufti2 seluruh Malaysia. Pusat pembelajaran ini juga mendapat 4 malaysia books of records untuk kaedah pembelajaranya.

Bilakah Kelas Bermula

Untuk Pengambilan kelas, pihak kami buka pada setiap bulan. Sila daftar dahulu. Pihak Pengurusan akan memberitahu anda tarikh sebenar selepas ditetapkan.

Dimanakah Kelas Akan Diadakan.

Kelas akan diadakan di Akademi Pengajian Quran & Tahfiz. Serdang (Sebaris Restoran Hameeds dan atas MRM Carwash). Putrajaya pula di Shoplot Perumahan Prima, Presint 11

Terima Kasih Kerana Telah Membaca Kesemua Soalan Lazim. Anda Boleh mendaftarkan diri anda dibawah. Jumpa Anda dikelas nanti. Insyaallah.